Follow

Κανόνες Ρουλέτας


Το αγαπημένο παιχνίδι των παικτών παγκοσμίως, με μεγάλη απήχηση στους παίκτες κάθε επιπέδου,
η ρουλέτα μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στις αίθουσες των καζίνο, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να συγκινεί και να ενθουσιάζει με την υψηλή αισθητική αλλά και τις εντυπωσιακές αποδόσεις της.
Πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι : οι κανόνες ρουλέτας είναι ευκολονόητοι και γρήγορα τους καταλαβαίνει κανείς. Μπορούμε να πούμε πως το παιχνίδι βασίζεται περισσότερο στην τύχη παρά στις ικανότητες και τις δεξιοτεχνίες του παίκτη.
Παρ’όλα αυτά, θα ήταν χρήσιμο να κατανοήσετε σε βάθος τους κανόνες της ρουλέτας.

Πως παίζεται η Ρουλέτα

Το παιχνίδι της ρουλέτας δεν έχει περίπλοκους κανόνες ούτε απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία για την επίτευξη κέρδους και αυτό γιατί το βασικό συστατικό, που ορίζει την επιτυχία του παίκτη, είναι η τύχη.

Ο τροχός της ρουλέτας είναι χωρισμένος σε δυο μέρη. Στο εσωτερικό, το οποίο περιστρέφεται αριστερόστροφα, και στον εξωτερικό δίσκο, ο οποίος κινείται δεξιόστροφα. Ο εξωτερικός δίσκος διαθέτει 37 τυχαία αριθμημένες υποδοχές (από το 0-36), οι οποίες είναι χρωματισμένες εναλλάξ, σε κόκκινο και μαύρο, με το μηδέν να ξεχωρίζει σε πράσινο χρώμα, ενώ στο εσωτερικό του τροχού περιστρέφεται μια μικρή ασημένια σφαίρα. Ο κρουπιέρης είναι ο υπεύθυνος της περιστροφής και των στοιχημάτων. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι απλός. Ο παίκτης πρέπει να μαντέψει σωστά το τυχερό νούμερο, στο οποίο θα καταλήξει, μετά την περιστροφή, η μικρή σφαίρα.

Το τραπέζι της ρουλέτας είναι επίσης χωρισμένο σε δυο μέρη. Στο εσωτερικό ποντάρισμα και στο εξωτερικό. Οι παίκτες, τοποθετούν τις μάρκες τους, όταν ο κρουπιέρης ανακοινώσει την έναρξη του πονταρίσματος, σε όποιο νούμερο, χρώμα ή ομάδα αριθμών επιθυμούν. Μέσα στο χρονικό περιθώριο που τους δίνεται μπορούν επίσης να αυξομειώσουν το ποντάρισμα τους. Ο νικητής ανακοινώνεται στο τέλος κάθε περιστροφής και λαμβάνει κέρδη ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του πονταρίσματος του.

Τύποι στοιχημάτων

Όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι της ρουλέτα προσφέρει στους παίκτες την ελευθέρια να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία τρόπων πονταρίσματος. Τα εσωτερικά στοιχήματα είναι τα πιο επικερδή ενώ τα εξωτερικά δίνουν μικρότερες αποδόσεις, με μεγαλύτερες όμως πιθανότητες επιτυχίας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιστέψετε στην τύχη σας και να ρισκάρετε. Συγκεκριμένα:

Εσωτερικό Ποντάρισμα

* Μονός αριθμός: ποντάρισμα σε ξεχωριστά νούμερα (τυχαίος αριθμός/χρώμα από το 0-36)
* Split: Ποντάρισμα πάνω σε γραμμή ανάμεσα σε δυο νούμερα
* Street: Ποντάρισμα στην εξωτερική γραμμή μιας ομάδας τριών αριθμών
* Carre: Ποντάρισμα σε γραμμή που διασταυρώνεται, πιάνοντας έτσι τέσσερις αριθμούς
* Εξάδα: Ποντάρισμα που πιάνει έξι νούμερα ή δυο γραμμές

Εξωτερικό Ποντάρισμα

* Μαύρο ή Κόκκινο: Ποντάροντας μόνο στο χρώμα
* Μονός ή Ζυγός: Ποντάρισμα στο αν το αποτέλεσμα θα φέρει αριθμό μονό ή ζυγό
* Low: Ποντάρισμα στην ομάδα χαμηλών αριθμών (δηλαδή ότι η σφαίρα θα σταματήσει στο 1-18)
* High: Ποντάρισμα σε ομάδα υψηλών αριθμών (από 19-36)
* Δωδεκάδα: Ποντάρισμα σε δωδεκάδα, δηλαδή ότι το αποτέλεσμα θα ανήκει σε μια από τρεις δωδεκάδες. Είτε στην πρώτη (1-12), ή στη δεύτερη (13-24), ή στην τρίτη (25-36)
* Στήλη: Ποντάρισμα στους δώδεκα αριθμούς μιας στήλης. Επιλέγοντας μια από τις τρεις στήλες στο τραπέζι της ρουλέτας
Share on Google Plus

About Myfoodtastic

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου