Follow

Εστιατόρια - φωλιές με ιπτάμενους σερβιτόρους!

Οι φωλίτσες είναι ρομαντικές, αλλά μπορούν να γίνουν και γαστριμαργικές.
Στην Ταϊλάνδη βρίσκεται ένα εστιατόριο μοναδικό στον κόσμο όπου οι πελάτες απολαμβάνουν το φαγητό τους σε ατομικές φωλιές, κρεμασμένες σε κλαδιά πανύψηλων δέντρων, ενώ οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονται κρεμασμένοι από εναέρια σύρματα.

Στο εστιατόριο του υπερπολυτελούς θέρετρου Σοβένα Κιρλ στο νησί Κοχ Κουντ οι πελάτες, καθισμένοι στις φωλιές, απολαμβάνουν εκτός από εξαιρετικά φαγητά της ταϊλανδέζικης κουζίνας, και την υπέροχη θέα της θάλασσας και των γύρω δασών της βροχής.

Κάθε φωλιά, που μοιάζει πολύ μ’ εκείνες των πουλιών που γίνονται από άχυρο και λάσπη, είναι διθέσια, διαθέτει ένα τραπέζι, αναπαυτικές καρέκλες και φυσικά κεριά για να συντελέσουν κι εκείνα στην όλη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Το γεύμα για δύο άτομα στοιχίζει 350 ευρώ περίπου, τσουχτερή μεν τιμή, που ωστόσο δικαιολογείται από τη θέα, αλλά και τις γεύσεις των ντόπιων εδεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών που ψαρεύονται στις γύρω ακτές και μαγειρεύονται από κορυφαίους σεφ.

Το σέρβις είναι επίσης άψογο: οι πελάτες δεν περιμένουν πολύ μέχρι να έρθει ο σερβιτόρος για να πάρει παραγγελία ή να μεταφέρει φαγητά και ποτά, παρά τον σημαντικό βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζει.

Το προσωπικό έχει εξασκηθεί στις εναέριες διαδρομές και βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στις προσταγές των πελατών. Δίπλα σε κάθε φωλιά υπάρχει ένα είδος μικρής πλατφόρμας προσγείωσης, όπου ο σερβιτόρος στέκεται για να σερβίρει.

Οσο για τους πελάτες, αυτοί δεν χρειάζεται να είναι επιδέξιοι στα «extreme sports». Για να φτάσουν στο τραπέζι τους, υπάρχει ένας μηχανισμός με βαρούλκο που επιτρέπει στην κάθε φωλιά να ανεβοκατεβαίνει.

Το θέρετρο προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μεταφέρονται με ταχύπλοο σε μια ερημική παραλία για να απολαύσουν ένα πικνίκ απομονωμένοι από τον κόσμο, ακόμα και τα μεσάνυχτα!
Share on Google Plus

About Myfoodtastic

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου