Follow

Την πρώτη ακρόαση του συλληφθέντα για το μακελειό του Ντένβερ περιμένουν οι ΗΠΑ



james_holmsΤην εμφάνιση του Τζέιμς Χολμς στο δικαστήριο περιμένει η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, αφού δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας τι υποστηρίζει ο 24χρονος για τα κίνητρά του να επιτεθεί στον κινηματογράφο του Ντένβερ.
Ο 24χρονος θα εμφανιστεί ενώπιον του περιφερειακού δικαστή και θα εκπροσωπηθεί από συνήγορο που θα διορίσει το δικαστήριο.

Ο Χολμς συνελήφθη λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί το κίνητρό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται στους 12.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε στην Ορόρα, το προάστιο του Ντένβερ των 325.000 κατοίκων όπου σημειώθηκε η επίθεση, για να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων.

Μεταξύ των 12 νεκρών περιλαμβάνονται βετεράνοι του πολέμου, μια νεαρή παρουσιάστρια αθλητικών ειδήσεων η οποία είχε σωθεί από τύχη σε επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Τορόντο στις αρχές του καλοκαιριού και ένα εξάχρονο κορίτσι.

Τα κίνητρα του Χολμς παραμένουν ένα μυστήριο και πρώην συνεργάτες του δηλώνουν ότι δεν φαινόταν να πάσχει από ψυχική νόσο ούτε είχε τάσεις βίας. Βρίσκεται στην απομόνωση για να προστατευθεί από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

«Έρχομαι όχι τόσο ως Πρόεδρος, αλλά ως πατέρας και σύζυγος»

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντένβερ επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συναντώντας τους τραυματίες από το αιματηρό περιστατικό της Παρασκευής σε κινηματογράφο της πόλης Aurora και τις οικογένειές τους.

«Προσέρχομαι όχι τόσο ως πρόεδρος αλλά περισσότερο ως πατέρας και σύζυγος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στο νοσοκομείο. «Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι θα σήμαινε να στερηθούμε κάποιον που αγαπάμε».

«Ομολογώ ότι οι λέξεις αυτές τις στιγμές είναι μικρές, αλλά σαν εκπρόσωπος όλης της χώρας σας λέω ότι σας σκεφτόμαστε κάθε στιγμή κάθε μέρα», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.
Share on Google Plus

About Rafael Kasiouri

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου