Follow

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΣΣΥΡΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 'ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ'


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΣΣΥΡΙΩΝ


Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Ποντίων Κύπρου και του Κέντρου Νεότητας
'Παναγία Σουμελά' συνήλθε την Παρασκευή 17 Μαtου 20 13 ψηφίζοντας ομόφωνα τα εξής:


Υποστηρίζει τον αγώνα των Ασσυρίων, ενός πανάρχαιου λαού, για την αναγνώριση της
Γενοκτονίας του από το Νεοτουρκικό και Κεμαλικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα.


Θεωρεί ότι η Γενοκτονία των Ασσυρίων αποτελεί ιστορική πραγματικότητα, επιστημονικά θεμελιωμένη και αναγνωρισμένη από κοινοβούλια και επιστημονικούς οργανισμους.


Καλεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονiα των Ασσυρίων από το Νεοτουρκικό και Κεμαλικό καθεστώς, όπως έπραξε με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1994) και των Αρμενίων (1996).


Ζητά από το τουρκικό κράτος, ως διάδοχο κράτος, να αναγνωρίσει τις Γενοκτονιες που διέπραξε κατά τις αρχές του 20ου αιώνα εναντίων των τριών χριστιανικών λαών της Ανατολής Ελλήνων , Αρμενίων και Ασσυρίων , όπως Ί δη προτείνουν αρκετοί Τούρκοι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι. Θεωρούμε ότι η αναγνώριση αυτή όχι μόνο θα λυτρώσει την τουρκική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά της, που μολύνεται από το άγος της Γενοκτονίας αυτοχθόνων λαών, που έζησαν στην Ανατολία για αιώνες, αλλά ακόμη ότι θα εμπεδώσει ένα κλίμα ειρήνης, δημοκρατίας και δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς της περιοχής.


Λευκωσία 17-05-2013


Πρόεδρος Θεόδωρος Χατζίδης
Αντιπρόεδρος Αλέξης Φενερίδης
Γραμματέας Γεωργία Λίλλη

Ταμείας Ελισάβετ Χατζίδου Πρόεδρος Νεολαίας Αντόνης Ξενοδοχίδης Αντιπρόεδρος Νεολαίας Ασπιόνη Ανφιμιάδου Γραμματέας Νεολαίας Γεωργία Αρτζανίδου Ταμείας Νεολαίας Νίνα Χαραλαμπίδου


http://humanitas-tempus.blogspot.gr/2013/05/blog-post_17.html
Share on Google Plus

About Myfoodtastic

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου