Follow

Τι δεν τρώμε στο αεροπλάνο

Τι δεν τρώμε στο αεροπλάνο

Το να ταξιδεύεις με αεροπλάνο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Το τζέτλαγκ, ο πονοκέφαλος,

η έλλειψη οξυγόνου, τα στενά καθίσματα και το απαίσιο φαγητό κάνουν το ταξίδι εφιάλτη.

Υπάρχει όμως ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να μας τρελλάνει στους αιθαίρες. Το φαγητό που ο διπλανός έφερε μαζί του. Εντάξει, έχουμε ξεπεράσει το ταπεράκι με τα κεφτεδάκια της μαμάς, αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να μυρίζει ο τόπος τηγανιτές πατάτες από την γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ στο αεροδρόμιο.


Για να μην σε κοιτούν οι συνεπιβάτες σου, πρόσεξε το κολατσιό σου να είναι άοσμο και ευχάριστο. Να έχετε πάντα κατά νου ότι το καλύτερο θα ήταν να έχετε μαζί σας κάτι που θα τρώγατε και σε ένα ραντεβού. Φαντάζομαι ότι ποτέ δεν θα επιλέγατε σουβλάκια με τζατζίκι...


Δεν προτιμάμε:


Φαστ φουντ 
Είναι η εύκολη λύση καθώς τα βρίσκεις σ´ όλα τα αεροδρόμια αλλά οι γειτονές σου για μερικές ώρες τι φταίνε να μυρίζουν την έντονη μυρωδιά του τηγανιτού;


Τυριά με έντονο άρωμα
Τα κράκερακια με τυρί φαντάζουν ως καλή επιλογή αλλά τί γίνεται όταν βγάζετε την χειροποίητη μυζήθρα ή το ροκφόρ; Μην προκαλείτε στα 30.000 πόδια.


Ένα σάντουιτς απ΄ όλα 
Ένα σάντουιτς με τόνο είναι υπέροχο αλλά η μυρωδιά του δεν είναι. Στην λίστα του όχι βρίσκεται και το αυγό, το λουκάνικο και όλες αυτές οι σαλάτες που έχουν ως βάση την μαγιονέζα.


Έθνικ φαγητά
Το ινδικό, ανατολίτικο,κινέζικο και γενικά οι εξωτικές κουζίνες είναι καταπληκτικές όταν τις γεύεστε στο σπίτι σας. Έχουν τόσα πολλά μυρωδικά και μπαχάρια που θα σπάσει η μύτη και του πιλότου. Απλά τα αποφεύγουμε.


Τραγανά φαγητά
Ταξιδεύεις 23 ώρες για Αυστραλία. Προσπαθείς να κοιμηθείς τουλάχιστον την μισή διαδρομή και ξαφνικά σε ξυπνάει ο ήχος του κρατς. Αυτός ο ήχος που βγάζουν τα πατατάκια, τα καρότα και γενικά ότι είναι τραγανό. Δεν είναι αμαρτία να χαλάς την ηρεμία του διπλανού σου για ένα σνακ;


Ξηροί Καρποί
Μπορεί να σας έχω αφήσει έκπληκτους με αυτή την επιλογή αλλά ο μόνος λόγος που δεν ταξιδεύουμε τρώγοντας ξηρούς καρπούς είναι γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει κάποιος αλλεργία. Απλά τα πράγματα.


Σκόρδο και κρεμμύδι
Μην με βάζετε να σας εξηγώ για ποιό λόγο δεν ταξιδεύουμε με σκόρδο και κρεμμύδι. Για τον ίδιο λόγο που τα σιχαίνονται και οι βρυκόλακες.
Share on Google Plus

About Rafael Kasiouri

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου